Jongeren en de eredienst

Hoe betrek je tieners goed bij een kerkdienst? Tieners groeien op in een tijd waarin snelheid, authenticiteit en beelden centraal staan. Hoe kunnen we hier mee omgaan? Moet alles maar veranderd worden aan de dienst of zijn er nog andere mogelijkheden?

Vaak gaan kinderen in de basisschool tijd naar een kindernevendienst waar afgewisseld werd met vertellingen, toneelstukjes en knutselen. Als ze tiener zijn moeten ze opeens week na week mee naar een kerkdienst. Het is niet vanzelfsprekend dat ze daarin hun plekje zomaar innemen. Hoe kunnen we zorgen dat ze de aansluiting vinden? Hoe vind je balans tussen aanpassen en inwijden? En hoe betrek je iedereen bij de kerkdienst?
Onderwerpen die aan bod komen:
– Tips voor het voorbereiden van een kerkdienst met jongeren
– Hoe kun je in de preek rekening houden met alle leeftijden?
– Liederengebruik
– Wat zoeken jongeren in een kerkdienst?
– Welke rol kunnen gemeenteleden hierin spelen?
– Veel ruimte voor vragen en gesprek.