Een fiesta voor onze God

Veel kinderen, de mijne in ieder geval, houden van vrolijke muziek. Het liefst muziek waar je ook nog op kunt dansen. Na het op ‘play’ drukken op de cd-speler nadat Make some noise in de lade verdween, was dat precies wat er gebeurde: er werd gedanst.

De cd luistert lekker weg met frisse ritmes en hedendaagse beats, maar ook af en toe een luisterliedje. De absolute favoriet bij ons is het nummer ‘crazy feesie’: ‘Een fiesta, voor onze God. Doe eens loco voor onze God. Een fiesta, voor onze God. Hij is goed, ja zo bueno.’ De tekst is misschien even wennen, maar de daad wordt direct bij het woord gevoegd en de sfeer is positief. Een fiesta, dat is het.

Naast het feestelijk thema hebben de nummers onderwerpen als rust vinden bij God en het volgen van Jezus. Allemaal Bijbelse gedachtes die laagdrempelig in een liedje verwerkt zijn. Wat soms jammer is, is dat de teksten niet altijd even goed te verstaan zijn. Het maakt dat de cd niet een echte meezinger is. De sound is meer op de voorgrond dan de inhoud van de muziek, maar dat maakt ook dat het op het eerste gehoor aantrekkelijk is en dat de kinderen, vooral de oudste (van 9 en 11) hem meenemen naar hun kamer. De jongsten (4 en 7) vinden het ook leuk, maar hebben er iets minder mee.

Als ouder vind ik het fijn dat mijn kinderen warm lopen voor christelijke muziek. Deze liedjes zijn met aandacht gemaakt en ook zo uitgevoerd. Zang en muziek zijn met zorg gecomponeerd of gemixt en opgenomen. Over smaak valt natuurlijk altijd te twisten. Waar de kinderen zich aangesproken blijven voelen door het ritmische van de Make some noise– muziek, heb ik het na een poosje wel weer gehoord. Het is ook niet voor niets “voor en door kids” natuurlijk.

Erg leuk is dat ‘voor en door kids’ ook echt voor en door kids is. Op de site van de organisatie is een liedschrijfwerkboekje te downloaden dat je helpt om je eigen songtekst te schrijven voor Make Some Noise Kids. De echte toppers komen op de volgende cd. Een leuke uitdaging om aan mee te doen, maar zeker net zo mooi is dat je als kind uitgenodigd wordt om zelf een lied met een christelijke boodschap te maken.

Al met al een geslaagde cd voor de kinderen, die ik zeker in de auto zou willen hebben om op een lange rit de stemming er in te houden. Het zal alleen niet gemakkelijk dansen zijn op de achterbank.

Mirjam Zielman is moeder van 4, communicatiedeskundige en woont in Zalk.

Make Some Noise Kids. Deel 3 2016
Nieuwe christelijke hits voor en door kids