Een positief praktijkvoorbeeld van een training met Raise-Up.

Ik heb net Klaske Ruitenberg (CGK Drachten) aan de telefoon gehad. Vorig jaar heeft ze op een Huis-van-Belle event Wietske Noordzij van Raise-Up ontmoet.

Ik heb net Klaske Ruitenberg (CGK Drachten) aan de telefoon gehad. Vorig jaar heeft ze op een Huis-van-Belle event Wietske Noordzij van Raise-Up ontmoet. Ze raakten aan de praat en wisselden nummers uit. In Drachten wilden ze heel graag aan de slag met het onderwerp seksualiteit. Ze wilden dit onderwerp vooral onder de aandacht brengen omdat het een lastig onderwerp is en ze als team van jeugdleiders (het jeugdkader) hierin graag toegerust willen worden.
In het kader van veilig jeugdwerk sloot deze cursus dan ook mooi aan. De CGK Drachten koos voor de training ‘Onweerstaanbaar’ omdat het ging om een tweedaagse training met veel informatie. Het is werkbaar materiaal met mooie voorbeelden om het beeldend op de jongeren over te brengen.

Klaske: “Wietske en Erik zijn gepassioneerd en hebben veel kennis van de bijbel. Alles was ze zeggen is Bijbels onderlegd. De twee trainingsdagen hebben we als erg positief ervaren. We hebben veel geleerd over onszelf en het onderwerp en over hoe we hiermee aan de slag kunnen gaan. Ook voor het team was het erg geslaagd. We hebben het gevoel dat we nader tot elkaar zijn gekomen.” De CGK Drachten organiseert vanaf september elk seizoen drie avonden per jaar over seksualiteit. Dit begint al bij de elfjarigen tot en met de jongvolwassenen, zodat ze de jongeren op hun eigen niveau met het thema kennis kunnen maken.