Geen vis geven maar een hengel

De Keniagroep 2017 is een initiatief vanuit de Protestantse Gemeente Zeewolde

Deze zomer ondernamen jongeren verschillende werkzaamheden die ten goede kwamen van de plaatselijke bevolking van Ngong.

Iedereen die mee ging, heeft een eigen bijdrage geleverd waarmee de reis en het verblijf bekostigd werd. Het specifieke projectgeld is opgehaald door middel van zeer uiteenlopende acties van een Nieuwjaarsduik, kantinediensten tot aan pannenkoeken bakken toe!

Het project zelf bestond uit het bouwen van twee vakantiehuisjes op een resort. De opbrengsten van deze vakantiewoningen gaan naar een organisatie die een nabij gelegen weeshuis onderhoudt. Op deze manier helpen we de organisatie om financieel zelfstandiger te worden; geen vis geven maar een hengel, om het zo even te stellen. Ook hebben we kinderwerk opgepakt, we hebben veel spelletjes gedaan met de kinderen en heel veel plezier met ze gehad. Het was dan ook een emotioneel afscheid.

De blogs van de groep beschrijven goed wat we hebben meegemaakt:

‘Ik heb zoveel meegemaakt in Ngong dat het bijna onbeschrijfelijk is. Ik heb zoveel gezien! 1800 kinderen die uit school kwamen, allemaal in uniform gekleed en die allemaal een high five wilden. Ik heb geleerd dat je ook kunt werken zonder elektriciteit. Ik heb geroken hoe de vuilnisbelt op 5 minuten van onze verblijfplaats ruikt! Gevoeld hoe het cement tussen onze vingers kleefde; zoveel dat we onze handen als schuurpapier konden gebruiken. Ik heb geproefd hoe weinig gevarieerd eten, dat met liefde is bereidt, toch smaakt en gehoord hoe de zwerfhonden ons ‘s nachts ‘slaapliedjes’ lieten horen’.

‘Hand in hand in een kringgebed sprak de Afrikaanse priester mooie woorden; we zijn allemaal op dezelfde planeet geboren, hebben verschillende huidskleuren en posturen, toch hebben we allemaal onze Lord’.