Go Girls – 9 – Grenzen(loos)

Van Plonie Pantjes hebben we het super goede (en zelfgeschreven) clubprogramma `Go Girls` voor meisjes gekregen. Het programma bestaat uit tien delen en is ook zeer geschikt voor meiden zonder kerkelijke achtergrond.

Grenzen aangeven is iets wat je elke dag gebeurd. Soms bewust, soms onbewust. Een docent die zegt dat het stil moet zijn of je op de gang laat staan, omdat je de grens juist overschrijdt. Een stoplicht wat verteld of je wel/niet mag doorrijden. Grenzen stellen geeft veiligheid in je leven, het overschrijden van grenzen heeft consequenties, veelal negatief. In dit programma willen we met de meiden nadenken over het aangeven van grenzen (bijv. bij pesten) en het respecteren van de grenzen van anderen.

Hieronder kun je het negende deel ‘Grenzen(loos)’ downloaden.

Programma
Bijlage 1

Te gebruiken voor: Club speciaal voor meiden

Leeftijd: 8 t/m 14 jaar
Tags: meidenclub, missionair, tieners, werkvormen