Ik hou van je!

Hoe vaak zeg je ik hou van je tegen je kind?

Het klinkt heel logisch, maar tegelijkertijd is houden van een werkwoord. We moeten iets doen om dit houden van ook aan ons kind te laten zien. Op welke wijze werk je als ouder aan dit werkwoord? Hoe kom Het klinkt heel logisch, maar tegelijkertijd is houden van  een werkwoord. We moeten iets doen om dit houden van ook aan ons kind te laten zien. Op welke wijze werk je als ouder aan dit werkwoord? Hoe kom je als ouder in actie om je kinderen te laten merken dat je van hen houdt?

We willen allemaal graag een liefdevolle ouder zijn voor onze kinderen. Maar soms lijkt het wel of je met het ene kind een veel betere klik hebt dan met het andere kind en weet je gewoonweg niet hoe je ieder kind kunt laten zien en merken dat je van hem of haar houdt. Kan het ene kind heel blij worden van een knuffel, wil een ander kind daar niets van weten. Als ouder kan het zoeken zijn naar hoe je aan ieder kind laat merken dat je van hem of haar houdt.

Gary Chapman beschreef de vijf talen van de liefde. Het kennen van die vijf talen kan je helpen op verschillende manieren je liefde te laten blijken. De 5 liefdestalen zijn:

  1. Het uiten van positieve woorden; dit kun je doen door je kind eerlijke / echte complimenten te geven.
  2. Tijd en aandacht vrij maken; door samen met je kind een één op één moment te plannen en iets leuks te doen.
  3. Aanrakingen; voorbeelden hiervan zijn een knuffel geven, je kind op schoot nemen of samen stoeien.
  4. Cadeautjes; door een cadeautje uit te zoeken dat bij je kind past merkt je kind dat jij weet wat belangrijk voor hem is.
  5. Dienstbaar opstellen; dit kun je doen door te vragen aan je kind waar je hem of haar mee kunt helpen.

Ieder mens heeft van nature een eigen voorkeurstaal, ook kinderen. Hierdoor kan het gebeuren dat jij het fijn vindt om je kind te knuffelen, maar je kind juist niet. Door af te wisselen in de verschillende liefdestalen kun je er achter komen wat de liefdestaal van je kind is. Zo kan je kind op alle gebieden liefde ervaren.

Vraag als ouder met regelmaat aan je kinderen wat ze fijn vinden en probeer concreet met hen te bespreken op welke momenten zij het meest ervaren dat je als ouder van hen houdt. Durf ook te vragen wat je kind misschien mist of waar je kind nog meer behoefte aan heeft. Door zo in gesprek te gaan over wat hij of zij fijn vindt laat je als ouder merken dat je hem of haar belangrijk vindt! En heeft het voor zowel je kind als jou écht betekenis als je het gesprek afsluit met ik hou van je!je als ouder in actie om je kinderen te laten merken dat je van hen houdt?

We willen allemaal graag een liefdevolle ouder zijn voor onze kinderen. Maar soms lijkt het wel of je met het ene kind een veel betere klik hebt dan met het andere kind en weet je gewoonweg niet hoe je ieder kind kunt laten zien en merken dat je van hem of haar houdt. Kan het ene kind heel blij worden van een knuffel, wil een ander kind daar niets van weten. Als ouder kan het zoeken zijn naar hoe je aan ieder kind laat merken dat je van hem of haar houdt.

Gary Chapman beschreef de vijf talen van de liefde. Het kennen van die vijf talen kan je helpen op verschillende manieren je liefde te laten blijken. De 5 liefdestalen zijn:

  1. Het uiten van positieve woorden; dit kun je doen door je kind eerlijke / echte complimenten te geven.
  2. Tijd en aandacht vrij maken; door samen met je kind een één op één moment te plannen en iets leuks te doen.
  3. Aanrakingen; voorbeelden hiervan zijn een knuffel geven, je kind op schoot nemen of samen stoeien.
  4. Cadeautjes; door een cadeautje uit te zoeken dat bij je kind past merkt je kind dat jij weet wat belangrijk voor hem is.
  5. Dienstbaar opstellen; dit kun je doen door te vragen aan je kind waar je hem of haar mee kunt helpen.

Ieder mens heeft van nature een eigen voorkeurstaal, ook kinderen. Hierdoor kan het gebeuren dat jij het fijn vindt om je kind te knuffelen, maar je kind juist niet. Door af te wisselen in de verschillende liefdestalen kun je er achter komen wat de liefdestaal van je kind is. Zo kan je kind op alle gebieden liefde ervaren.

Vraag als ouder met regelmaat aan je kinderen wat ze fijn vinden en probeer concreet met hen te bespreken op welke momenten zij het meest ervaren dat je als ouder van hen houdt. Durf ook te vragen wat je kind misschien mist of waar je kind nog meer behoefte aan heeft. Door zo in gesprek te gaan over wat hij of zij fijn vindt laat je als ouder merken dat je hem of haar belangrijk vindt! En heeft het voor zowel je kind als jou écht betekenis als je het gesprek afsluit met ik hou van je!