Movie Monitor The Blind Side

The Blind Side is niet perse een Christelijke film, maar de familie over wie het gaat komt duidelijk als gelovig gezin op de voorgrond. Moeder Leigh Anne laat haar hart het duidelijkst spreken en we zouden bij haar daden kunnen wijzen naar Jezus’ woorden:

“Dit team is je familie, Michael, jij moet ze beschermen” (Leigh Anne Tuohy)

 The Blind Side is niet perse een Christelijke film, maar de familie over wie het gaat komt duidelijk als gelovig gezin op de voorgrond. Moeder Leigh Anne laat haar hart het duidelijkst spreken en we zouden bij haar daden kunnen wijzen naar Jezus’ woorden:Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij.’

 Big Mike was inderdaad een vreemdeling voor de hoofdpersoon van de film: Leigh Anne Tuohy, gespeeld door Sandra Bullock. Haar zoon en dochter kennen hem wel van school. Een school waar hij bij gratie les kreeg. Hoewel gratie … het was de genade van het ‘Christelijke’ geloof waar sportcoach Burt Cotton het bestuur op wees toen men Mike wilde afwijzen. Als men hem niet zou aannemen, dan kon men het ‘christian’ van Wingate Christian School in Memphis wel weghalen. Mooi statement aan het begin van de film.

De grote Afro-Amerikaanse jongen heeft een ‘laag’ IQ. Maar coach Burt ziet wel een nieuw talent voor zijn American Football team. Dat valt alleen jammerlijk tegen. Eén van zijn leraressen, Miss Sue (de vrouw die van hem als zoon begint te houden) komt erachter wat Michaels echte talent is: het beschermen van de mensen die hij liefheeft. Van daaruit wakkeren Leigh Anne en haar man het talent van Michael aan! Hoe? Ga de film zien!

Het is een film die hoop kan geven. Voor jezelf als jongerenwerker in de kerk. Maar ook voor je tieners. De film is goed te kijken met jongeren vanaf 13/14 jaar. En praat er met je jongens en meiden na afloop door over hun talenten en stimuleer ze die ook bij elkaar te ontdekken. De film is een mooie motivator voor het inzetten van dat wat jij kan: thuis, op school, bij je sport en in de kerk.

 

Info The Blind Side (2009):

Regisseur: John Lee Hancock

Quinton Aaron: Michael ‘Big Mike’

Sandra Bullock: Leigh Anne Tuohy (zij won een Oscar voor hoofdrol in deze film)

Kathy Bates: Miss Sue

Lilly Collins: Collins Tuohy

Ray McKinnon: coach Burt Cotton

Jae Head: S.J. Tuohy

Deze film is gebaseerd op het boek The Blind Side: evolution of a game (2006) door Michael Lewis. De film is te zien op Netflix.

Ganpat Berrevoets