Vriendelijkheid is altijd de beste keuze

“Mensen zeggen wel eens tegen me: ik vond je geweldig in Jurassic Park, maar ik vind je ook geweldig in Angus!”

Een interview met actrice Ariana Richards over haar rol als Melissa Lefevre in de film Angus.

Hoe raakte je betrokken bij dit filmproject?

“Patrick Read Johnson, de regisseur van mijn eerste film, vroeg me of ik de rol van Melissa in Angus wilde doen en ik dat wilde ik! Het leek me interessant en een uitdaging om haar personage te spelen Het lijkt alsof haar leven perfect is, maar onder de oppervlakte speelt er van alles. Ze heeft te dealen met een verborgen eenzaamheid en pijn. Ik hoop dat het jonge mensen die met dezelfde issues zitten heeft aangesproken.”

 

Heeft dat iets te doen met de boodschap van de film?

“Vriendelijkheid is altijd de beste keuze. Want hoe succesvol of geslaagd iemand ook lijkt, iedereen draagt een verborgen pijn met zich mee. Melissa had niemand die haar leegte begreep en daarom sprak ze niet over haar boulimia.”

Wat is volgens jou de meest oprechte relatie in deze film?

“De meest oprechte relatie ontwikkelt zich wanneer Melissa eindelijk haar moeilijke situatie durft te delen met Angus. Het is voor haar het keerpunt, nu kan ze echt connecten met iemand. Sowieso vind ik dat de film een aantal tienerproblemen goed weergeeft.”

 Heb je zelf als tiener met één van die problemen te kampen gehad?

“Mijn tienerjaren waren anders. Ik was wereldwijd bekend en dat was aan de ene kant ontzettend leuk en verrijkend. Aan de andere kant maakte het me een eenzame tiener. Bijna al mijn vrienden wilden geen vrienden meer zijn, omdat ze jaloers waren. Toch bleef ik gefocust op mijn acteren, school –huiswerk in de auto doen!– en paardrijden. Met name het paardrijden hielp me om mentaal gezond te blijven.”

 Had je in die tijd ook een mentor of buddy om je bij te staan?

“Jazeker. Ik had zoveel steun van mijn ouders die me hielpen om mijn droom om te acteren werkelijkheid te maken. Vooral mijn moeder was altijd aanwezig tijdens de opnames. Ze was geweldig daarin! Daarnaast had ik ook andere mentors zoals Steven Spielberg. Op de set behandelde hij elk lid van de cast en crew even vriendelijk. Hij zei: ‘Ik geloof dat iedere persoon hier het verdient om vriendelijk behandeld te worden.’”

  Ariana Richards (1979) is in Nederland vooral bekend geworden door haar rol als Lex Murphy in Jurassic Park. Ze won verschillende Young Artist Awards voor diverse rollen. Naast actrice is ze ook portretschilder.

Ariana Richards (1979) is in Nederland vooral bekend geworden door haar rol als Lex Murphy in Jurassic Park. Ze won verschillende Young Artist Awards voor diverse rollen. Naast actrice is ze ook portretschilder.