Hartelijk Getalenteerd!

Hartelijk getalenteerd: een vrolijke titel voor een vrolijk boek. Ook de omslag van dit boek van Paulien Vervoorn ziet er vrolijk uit. Je krijgt gelijk zin om het te lezen…

Zoals de naam van de titel al doet vermoeden, is het boek gericht op het ontplooien van je talenten. Wat zijn je talenten en hoe kun je die het beste inzetten? Vervoorn richt zich daarbij vooral op groepen jongeren en jongvolwassenen. Het boek is vlot geschreven met een flinke dosis humor.

Hartelijk Getalenteerd bestaat uit zes hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een Bijbelstudie. Op die manier staat heel het boek in het teken van Gods Woord. Ook voor de inhoud van de hoofdstukken zelf gebruikt Vervoorn steeds de Bijbel om haar boodschap kracht bij te zetten. De tekst wordt regelmatig onderbroken door een opdracht, wat het boek levendig en praktisch maakt. Op het einde van elk hoofdstuk volgt nog een hele serie vragen om te reflecteren op de inhoud van dat hoofdstuk.

De boodschap van het boek zou als volgt weergegeven kunnen worden: Wanneer je Jezus laat regeren in je leven, dan gaat Hij iets moois doen met je talenten. Dan bloei je op en kom je tot je bestemming, want God kan elk mens gebruiken voor Zijn koninkrijk. Een mooie boodschap voor jongeren die nog geen idee hebben over wat ze met hun leven aanmoeten.

Het hele boek is doordrenkt van Vervoorns enthousiasme. Een enthousiasme dat aanstekelijk kan werken, maar ook kan afschrikken. Als je als jeugdleider met dit boek aan de slag gaat, heb je daarom wel gemotiveerde christenen nodig. Met jongeren die geen zin hebben om de diepte in te gaan, kun je beter niet aan dit boek beginnen.

Voor wie zou dit boek dan geschikt kunnen zijn? Misschien voor een groep belijdeniscatechisanten die na hun belijdenis nog een tijdje met elkaar willen optrekken. Maar ook als enkeling kun je dit boek goed gebruiken wanneer je wilt groeien in je geloof. Want wat is er mooier dan te ontdekken dat je talenten hebt waarmee je God en je naaste kunt dienen?

Titel: Hartelijk getalenteerd!

Auteur: Paulien Vervoorn

Uitgever: Kok boekencentrum

ISBN: 9789043525329

Paperback 192 pagina’s

Dominik de Bruijne