Movie Monitor 2 New Faith Network

Jongeren zijn overduidelijk bekend met Netflix en inmiddels ook met Disney+. Series en films streamen op je smartphone of tablet is de trend. Biedt New Faith Network een christelijk alternatief?

Wat is er te vinden op NFN? Kinderseries, boekverfilmingen, sportfilms, films over Jezus, documentaires, dierenfilms, waargebeurde verhalen, kerstfilms, films over de eindtijd, NFN originals, sprekers, verdiepingsvideo’s, christelijk cabaret … Een heel scala aan christelijke inspiratie en entertainment voor jong en oud, christelijk en niet-christelijk, kerkelijk en randkerkelijk. Het doet me terugdenken aan wat de EO in de jaren ’80 en ’90 uitzond. Door allerlei regels bij de NPO is het niet altijd meer mogelijk om dit toen doen en wellicht is er daarom de behoefte ontstaan om toch meer christelijke programma’s toegankelijk te maken voor christenen, maar vooral ook voor mensen die zich geen christen noemen. Eén van de initiatiefnemers van NFN gaf in een interview aan dat het platform ook zeker bedoeld is om het geloof te delen.

Dus kinder- en jeugdwerkers, delen maar! Verantwoord tv kijken is best wel eens een ding en vraagt om begeleiding van jongeren door ouders en voorbeeldfiguren. Het is wel aan de jeugdleider om precies dat uit te kiezen van NFN wat de jongeren uitdaagt en prikkelt. Niet elke Pureflix film is daarvoor geschikt. Mogelijk ervaart een jongere het als te overduidelijk Amerikaans christelijk of als ‘slecht’, omdat de acteerprestaties onder de maat zijn. Gevolg daarvan is dat iemand het niet gelooft of serieus kan nemen.

Mijn advies zou zijn om een film te kiezen met uitdagende inhoud, gerelateerd aan een levensvraag of maatschappelijk thema en met een duidelijke Hollywood factor zoals War Room en Believe me. Die laatste film noem ik met betrekking tot het thema van dit nummer van BelievID. Zie daarvoor het volgende artikel. Wat heel goed kan helpen is de nieuwsbrief van New Faith Network die goed informeert over de films, die op het videoplatform geplaatst worden.

Voor meer informatie ga naar https://newfaithnetwork.com/nl-nl.