Toerusting mediaopvoeding

De smartphone, het internet, sociale media en games hebben enorme invloed op ons. Welke invloed heeft mediagebruik op de geloofsontwikkeling van onze kinderen?

Er zijn onderzoekers vermoeden dat de smartphone een vernietigende uitwerking heeft op de huidige generatie jongeren. Aan de andere kant zijn er pedagogen die zeggen dat zolang het school, slaap en het sociale leven er niet onder lijdt er niet aan de hand is.
Hoe gaan we als opvoeders wijs met het schermgebruik om? Welke grenzen stellen we aan het mediagebruik van onze kinderen? Tijdens de toerusting wordt er aandacht gegeven aan wat er momenteel speelt onder de jeugd, maar zoomen we vooral in op de vraag welke houding verstandig is om als ouder in te nemen.
De toerusting bestaat uit een centraal deel waarbij op een interactieve manier tools worden aangereikt voor de geloofsopvoeding. Het tweede deel bestaat uit gespreksgroepjes, waar men met andere (groot)ouders in gesprek gaat.
Neem gerust contact op voor meer info!