LET OP: Voor een juiste werking van deze website dient u JavaScript in te schakelen voor deze browser.
Website opnieuw laden

CGJO - Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie -

Trainingen

  • alle doelgroepen
  • Jeugdwerkers en predikanten
  • Jeugdleiders
  • Kerkenraden
  • Ouders

Training veilig jeugdwerk

Veilig jeugdwerk bespreekbaar maken in je gemeente kan lasitg zijn. Je kunt op vragen stuiten of weerstand. Deze training helpt je daarbij. Een jeugdwerkadviseur van de CGJO komt langs en vertelt over de achtergronden, geeft tips etc.

Lees meer...

Een stapje verder...

Soms is een training van 1 avond niet genoeg en is er behoefte aan follow-up. In overleg kan het CGJO maatwerk-trajecten verzorgen waarin we jullie langer begeleiden, zodat ook op de langere termijn groei gewaarborgd wordt.

Lees meer...

Kerkenraadstraining

Speciaal voor kerkenraden heeft de CGJO een training ontwikkeld waarin we kijken naar de verschillende generaties die in jullie kerk zitten en hoe je daar (beleidsmatig) mee om zou kunnen gaan. Ook leuk voor een kerkenraadsweekeinde!

Lees meer...

Geloofsopvoeding: In gesprek

Hoe kom je met je (klein)kind in gesprek over het geloof? Hoe kun je daarin groeien?

Lees meer...

Geloofsopvoeding: Bijbellezen, bidden en zingen

Dat Bijbellezen en bidden bij de geloofsopvoeding hoort is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar hoe houd je de aandacht van kinderen erbij? Hoe voorkom je dat de situatie ontstaat dat er nog ‘even snel’ een stukje uit de bijbel moet worden gelezen?

Lees meer...

Gezinsmomenten, feesten en mijlpalen

Binnen deze toerusting zal er aandacht worden besteed aan hoe je als gezin mijlpalen en de christelijke feestdagen met elkaar kunt beleven en vieren.

Lees meer...

Mediaopvoeding

De smartphone, het internet, sociale media en games hebben enorme invloed op ons. Welke invloed heeft mediagebruik op de geloofsontwikkeling van onze kinderen?

Lees meer...

Hoe vertel ik een (Bijbel)verhaal?

Vertellen is een kunst zeggen ze. Maar tegelijk zijn er genoeg ideeën en handreikingen die je kunnen helpen als je je verteltechniek wil verbeteren.

Lees meer...

Kinderangsten

Monsters onder het bed zijn eng en kinderen kunnen daardoor niet slapen. En zo zijn er meer angsten die kinderen kunnen plagen. Hoe kun je hier als christelijke ouders goed mee omgaan?

Lees meer...

Doe-bijeenkomst voor gezinnen

Met behulp van creatieve opdrachten ga je met je gezin aan de slag rondom de gelijkenis van de verloren zoon. Een programma met voor elk wat wils, voor praters, denkers en doeners, voor kinderen, pubers en jongeren.

Lees meer...

Visie op geloofsopvoeding

Als je beseft hoe enorm groot de invloed van ouders is op de geloofsontwikkeling van kinderen, dan heb je als kerk alle reden om ouders zo goed mogelijk te ondersteunen in hun waardevolle taak! Maar hoe doe je dat nu als kerkenraad?

Lees meer...

Coaching

De CGJO biedt jeugdwerkers, predikanten en ambtsdragers coaching op maat. Met coaching helpt de CGJO om de talenten van werkers beter tot hun recht te laten komen.

Lees meer...

Seksuele opvoeding

Hoe gaan we met onze kinderen het gesprek over seksualiteit aan? Op welke leeftijd begin je en wanneer vertel je wat? Hoe dragen we de christelijke waarden en normen over aan onze kinderen?

Lees meer...

Supervisie

Supervisie is een leertraject onder leiding van een supervisor waarin mensen, die beroepsmatig met mensen werken, hun eigen stijl van werken verbeteren en actualiseren.

Lees meer...

Geloofsopvoeding en huisbezoek

‘Je bemoeit je niet iemands opvoeding!’, wordt vaak gedacht. Toch wil je graag ouders ondersteunen in de (geloofs)opvoeding van hun kinderen, ook wanneer je met hen in gesprek bent bijvoorbeeld op een huisbezoek.

Lees meer...

Werkbegeleiding

Als je als jeugdwerker voor een kerk aan de slag gaat is het eerste periode vaak heel intensief. Je bent de enige met deze rol in de gemeente. Je moet vaak zelf het wiel uitvinden en je plek verwerven. Enige begeleiding kan dan zeer gewenst zijn.

Lees meer...

Omgaan met pubers

O wat zijn we lief die pubers...! Maar soms zou je ze ook het liefst even wegstoppen. Want dat omgaan met pubers niet altijd even makkelijk is, lijkt een open deur. Hoe ga je goed om met deze leeftijdsgroep?

Lees meer...

Verschillende generaties in je jeugdwerk

Kinderen, pubers, (jong)volwassenen en ouderen: ze zitten allemaal in je gemeente. Hoe kun je deze verschillende leeftijdsgroepen samen laten optrekken? In deze training leer je hoe jou jeugdwerk hierin het voortouw kan nemen!

Lees meer...

Check-up gesprek

Hoe staat jullie jeugdwerk ervoor?

Lees meer...

Orde houden

Hoe fijn zou het zijn als iedereen op de club rekening houdt met elkaar en jouw gezag als jeugdleider erkend! Orde op de club is echter geen vanzelfsprekendheid, maar iets waar je elke keer weer in moet investeren.

Lees meer...

Op handen | Training voor cursusleiders

Je bent enthousiast over de cursus `Op handen` en wilt graag de cursus bij jouw in de gemeente aanbieden. Alleen zou je het prettig vinden om vooraf een aantal handreikingen te krijgen hoe je deze cursus kunt geven.

Lees meer...

Er zijn geen gegevens gevonden.