Skip to main content

JLC 2024: Verlangen naar vrijheid?!


Gepubliceerd op: 25 september 2023

In 2024 organiseren we opnieuw een jeugdleidersconferentie. Deze vindt plaats op 26 en 27 januari. Reserveer deze data alvast in je agenda. Locatie: Hotel en Congrescentrum Belmont in Ede.

Jonge mensen ervaren vrijheid maar tegelijkertijd zijn ze ook ongelukkig. Er is veel keuzevrijheid, toch kunnen jonge mensen niet goed kiezen. Hoe kan dit? Wat is vrijheid eigenlijk?
We zien een verlangen naar echte vrijheid onder jongeren. Dat uit zich bij jonge mensen o.a. in een behoefte aan echtheid. Maar ook aan volwassenen van wie ze kunnen afkijken hoe vrijheid werkt en die hun zingevingsvragen serieus nemen.
Dat is soms best lastig. Je kunt vastzitten aan van alles. Jouw verlangen om veel zelf te bepalen en volop keuze te ervaren kan zomaar als gevolg hebben dat je vast komt te zitten in consumptiegedrag. Of aan hoe een ander over je denkt. Aan uitvluchten zoals koopjes, drank, seks etc. Hoe vrij is dat? Welk voorbeeld geven we aan onze jongeren? Zitten er ook grenzen aan vrijheid? En hoe wordt je nou echt vrij?
Echte vrijheid is loskomen van alles wat je relatie met God in de weg staat. Loskomen van de dingen die jou belemmeren maakt je een steeds mooier onderdeel van het koninkrijk van God.
“Vrijheid is niet dat jij uitstapt, maar dat God in jouw leven stapt”.

Hoe creëer jij als jeugdleider in het hart van tieners en jongeren die openheid waardoor je het verlangen naar echte vrijheid kunt aanwakkeren?
Op de jeugdleidersconferentie wordt je toegerust zodat je zelf groeit als volgeling van Jezus en je God meer en meer betrekt op je dagelijks leven. En we geven je tools om dit thema te verwerken met de jongeren waar jij mee werkt. We bieden diverse deelonderwerpen aan waardoor je de mogelijkheid hebt om dit thema van verschillende kanten te bekijken. Tijdens de conferentie zijn er workshops en lezingen en is er volop tijd voor gebed, zingen en het uitwisselen van ervaringen.

Meer informatie? En op de hoogte gehouden worden? Klik HIER