LET OP: Voor een juiste werking van deze website dient u JavaScript in te schakelen voor deze browser.
Website opnieuw laden

CGJO - Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie - Nieuws

Nieuws


5 tips voor het nieuwe seizoen!

29-08-2019

bijgesneden-duplokerkgangers.jpg

Hoe start je het nieuwe jeugdwerkseizoen goed? Wat zijn handige dingen om te starten? Hieronder 5 tips!

1. Update
Het is goed om te weten wie je jongeren zijn, want de jongere van nu is niet dezelfde als de jongere van ‘toen’; de jongere die je zelf was. Een leuke en snelle manier om iets meer van hen te weten te komen is om de jeugdtrends 2019 door te lezen. We hebben ook een toerusting over jeugdtrends, welke trends en ontwikkelingen zijn waar te nemen als het gaat om de jeugd?

2. Een open boek
Als jeugdleider bouw je ook aan je eigen relatie met God. Je wilt iets van zijn liefde doorgeven door zelf ook verbonden met Hem te blijven. Als clubleider geef je veel. Het is ook goed om te ontvangen, zodat je jezelf opbouwt en dat weer mag doorgeven aan ‘jouw’ kinderen, tieners of jongeren. Denk na hoe je stille tijd kunt nemen met God. Je bent een open boek, maar houd ook ‘Het Boek’ geopend.

3. ID-idee
Je wilt iets overbrengen …maar weet je ook aan wie persoonlijk?
Bedenk als je je voorbereidt op de club, wie je vóór je hebt zodat je het concreet kunt maken met voorbeelden die aanspreken. Als je je jongeren kent, kun je beter bij hen aansluiten. Gebruik geen traditionele (ant)woorden, maar leg het open uit, op een manier die bij jou past.

4. Niet weer het wiel opnieuw uitvinden
Je hoeft niet alles alleen te doen of nog erger: je hoeft ook niet alles zelf uit te vinden.
Soms is er behoefte aan toerusting, leg het voor in jullie jeugdraad en schroom niet om de CGJO te bellen, mailen als wij iets voor jullie kunnen betekenen. Daar zijn we voor! Veel van onze toerustingen vind je op onze site maar daarnaast is maatwerk mogelijk! En heb je al gebruik gemaakt van het synodeaanbod voor een gratis toerusting? Mail ons voor meer info!

5. Safety first
 Zijn er we er al bewust van hoe we met elkaar omgaan in de kerk? Hebben we werkelijk in de gaten wanneer we de grenslijn van iemands privacy passeren? Deze map geeft je handvaten om veilig jeugdwerk in je gemeente bespreekbaar te maken. En check ook eens dit filmpje

een heel fijn nieuw seizoen gewenst!
Team CGJO