LET OP: Voor een juiste werking van deze website dient u JavaScript in te schakelen voor deze browser.
Website opnieuw laden

CGJO - Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie - Nieuws

Nieuws


Jeugdwerk in corona-tijd

16-04-2020

Coronajeugdwerk.jpg

Hoe kun je in deze tijd jeugdwerk vormgeven? De CGJO denkt graag met je mee over wat in jouw gemeente het beste past.

Omdat bij elkaar komen niet meer mogelijk is kan het jeugdwerk niet meer doorgaan op de manier die we gewend waren. In heel het land ontstaan ontzettend veel initiatieven om jeugdwerk op andere manieren vorm te geven, maar wat past er in jouw gemeente? 

Persoonlijk adviesgesprek
De jeugdwerkadviseurs denken graag met je mee wat in jouw gemeente het beste past. Deze weken bellen we onze contactpersonen in de gemeenten op voor een persoonlijk adviesgesprek. We horen veel mooie initiatieven en delen die graag met jullie. Niet gebeld, maar wel behoefte aan advies? Neem contact met ons op voor een gratis persoonlijk adviesgesprek.

16 juni: Online meeting voor jeugdleiders
Op 16 juni houden we twee online meetings voor jeugdleiders, om 10 uur en om 20 uur. In deze online meeting is er ruimte voor vragen en voor het delen van ideeŽn. Samen met Jeugdwerk Steunpunt en het Praktijkcentrum organiseren we een zoom meeting. In de meeting nemen Paul Smit (NGK jeugdwerk) en Jenne Minnema tijd om samen met jou als vrijwilligers die met jongeren werkt, in te gaan op vragen over contact met jeugd in deze tijd van social distancing. Het gaat daarbij vooral om jouw eigen vragen.
En waar we zelf aan denken is bijvoorbeeld:
Hoe leg je een eerste contact?
Hoe benader je teruggetrokken jeugd?
Hoe blijf je actief met je groep?
Hoe begeleid je in teleurstellingen?

Deelname is gratis.

Overzicht van nieuwe initiatieven
Samen met jeugdwerkorganisaties zoals de CGJO houdt Missie Nederland een overzicht bij van de diverse initiatieven die op het gebied van jeugd en gezin zijn genomen vanwege de coronacrisis. Bekijk op deze pagina het grote aanbod aan corona-proof jeugdwerk.

Skype, Zoom, Teams, WhatsApp of nog wat anders?
Een vraag die we regelmatig horen is: Welk programma kan ik het beste gebruiken voor video bellen met mijn groep: Skype, Zoom, Teams, WhatsApp? Kerkengezin.online heeft hiervoor een handig overzicht gemaakt.