LET OP: Voor een juiste werking van deze website dient u JavaScript in te schakelen voor deze browser.
Website opnieuw laden

CGJO - Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie - Over ons

Over ons

De Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie (CGJO) is een jeugdwerkorganisatie vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk. We streven ernaar dat er bloeiend jeugdwerk is in elke (CGK) kerk, met als doel dat jongeren Jezus leren kennen.

De CGJO wil alles wat ze in huis heeft inzetten om zo veel mogelijk (CGK) kerken in Nederland te bereiken om het jeugdwerk te versterken. De CGJO biedt toerusting op maat voor jeugdwerkers die werken met kinderen, tieners en jongvolwassenen. Daarnaast zijn er trainings- en coachingsmogelijkheden voor clubs, verenigingen, kerkenraden, en ouders. Ook ontwikkelen we werkmateriaal voor de kerken. Daarnaast geven we vier keer per jaar het magazine Outline aan waarmee we werkers met de jeugd tips en inspiratie bieden voor hun jeugdwerk. 

Vraagbaak
Er zijn in het jeugdwerk ook altijd kortere vragen waar je niet direct een avond over belegt. Denk bijvoorbeeld aan (advies over) materialen, beleidsstukken, invulling van een avond etc. De CGJO is graag een vraagbaak voor kerken en helpt waar het kan.

Netwerken 
De CGJO onderhoudt ook contacten met andere organisaties zoals het LCJ, NGJ, HGJB, Missie Nederland en nog veel meer. Zo leren we van elkaar en doen we kennis op die we dan vervolgens graag weer met u delen.

Wie werken er bij de CGJO?
Marjan Rozema  
Bureaucoördinator - m.rozema@cgjo.nl - 055 3556257
"Het is alweer een poosje geleden dat ik voor het eerst achter mijn CGJO bureau zat, nl 15 augustus 2006. En ik kan u verzekeren…ik heb mij nog geen één dag verveeld! Hoewel ik zelf niet op pad ga, het land door om toerustingen te geven, mag ik wel op kantoor mijn bijdrage leveren voor het landelijk jeugdwerk. Naast de administratieve en organisatorische kant, denk ik mee in visie en missie, thema’s en beleid."
Favoriet tuingereedschap: "heb ik niet, als ik in de tuin werk, zit ik daadwerkelijk tussen de bloemen, op de knieën tussen een bed violen, zal ik maar zeggen…  Ik ben dan met mijn handen aan het werk. Wel mag ik graag een kwast ter hand nemen om op een wit paneeltje een mooie creatie te schilderen met olieverf. Het traject dat je daarmee ingaat, is hetzelfde als met jeugdwerk bezig zijn: je hebt iets voor ogen, je werkt naar een doel toe, en dit doe je stap voor stap en schaaft hier en daar iets bij."

Elise van Gurp
Jeugdwerkadviseur - e.vangurp@cgjo.nl - 06-19626970
"Ik werk graag voor de CGJO om kerken te helpen het geloof uit te leggen aan jongeren, zodat ze het wonder van genade leren kennen en mogen leren dat ze geliefd kind van God zijn."
Favoriet tuingereedschap: "Ik moet eerlijk bekennen dat ik het heerlijk vind om in de tuin te zitten, maar ik houd er niet van om in de tuin te werken. Twee jongeren die bij mij op de club zitten, vinden het wel heel erg leuk. Dus in het kader van Relationeel Jeugdwerk verzorgen zij de tuin en zorg ik voor het eten en drinken."

Jenne Minnema
Jeugdwerkadviseur - j.minnema@cgjo.nl - 06-41253652
"Ik het fantastisch vind om wat ik zelf in theorie en praktijk heb geleerd weer door te geven aan anderen. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden!"
Favoriet tuingereedschap: "De gieter. De benodigde grondstoffen zijn aanwezig, het zaadje zit in de grond, nu alleen nog er goed voor zorgen. Net zoals met het jeugdwerk!"

Kasper van Helden
Jeugdwerkadviseur - k.vanhelden@cgjo.nl - 06-363361660
"Na mijn werkervaring als missionair jeugdwerker bij een kerkplantingsproject wilde ik graag mijn kennis en kunde delen om kerken te ondersteunen om hun jeugd bij Jezus te brengen. Daarnaast heb ik de post-hbo supervisie en coaching afgerond, om ook op die manier de kerken van dienst te kunnen zijn."
Favoriet tuingereedschap: "Het mooiste in de tuin vind ik toch wel het poten van een kwetsbaar plantje. Het geeft hoop op iets moois dat komt, tegelijkertijd heeft het nog veel zorg nodig om tot bloei te komen. Ik hoop dat ik via de CGJO ook kan bijdragen aan het tot bloei komen van jeugd in de gemeente. Dat hun prille geloof mag wortelen en dat ze als een sterke plant worden waar weer andere plantjes uit voort kunnen komen."

Emily Teeninga
Jeugdwerkadviseur - e.teeninga@cgjo.nl - 06-47061434
"Ik vind het mooi om met mensen te werken en samen met hen te kijken op welke wijze zij zich verder kunnen ontwikkelen."
Favoriete tuingereedschap: "Het leuke aan het werken in de tuin vind ik het planten van bollen in het najaar, met het vooruitzicht om in het voorjaar de eerste sprietjes boven de grond uit te zien komen. Het is soms voor mij een verrassing wat er dan boven de grond komt, want ik vergeet wel eens welke bolletjes waar zijn geplant. Des te leuker vind ik het om dan te zien dat er een mooi gekleurde tulp boven de grond uit komt. Binnen het jeugdwerk gaat dat soms net zo. Als jeugdwerker mag je meedenken met een gemeente en weet je niet altijd wat daar mee gebeurd, maar zie je soms later dat het plan ook daadwerkelijk tot bloei gekomen is."