Over ons

De Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie (CGJO) is een jeugdwerkorganisatie vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk. We streven ernaar dat er bloeiend jeugdwerk is in elke (CGK) kerk, met als doel dat jongeren Jezus leren kennen.

De CGJO wil alles wat ze in huis heeft inzetten om zo veel mogelijk (CGK) kerken in Nederland te bereiken om het jeugdwerk te versterken. De CGJO biedt toerusting op maat voor jeugdwerkers die werken met kinderen, tieners en jongvolwassenen. Daarnaast zijn er trainings- en coachingsmogelijkheden voor clubs, verenigingen, kerkenraden, en ouders. Ook ontwikkelen we werkmateriaal voor de kerken. Daarnaast geven we vier keer per jaar het magazine BelievID uit waarmee we werkers met de jeugd tips en inspiratie bieden voor hun jeugdwerk.

Vraagbaak
Er zijn in het jeugdwerk ook altijd kortere vragen waar je niet direct een avond over belegt. Denk bijvoorbeeld aan (advies over) materialen, beleidsstukken, invulling van een avond etc. De CGJO is graag een vraagbaak voor kerken en helpt waar het kan.

Netwerken
De CGJO onderhoudt ook contacten met andere organisaties zoals het LCJ, NGJ, HGJB, Missie Nederland en nog veel meer. Zo leren we van elkaar en doen we kennis op die we dan vervolgens graag weer met u delen.

Wie werken er bij de CGJO?
Marjan Rozema
Bureaucoördinator – m.rozema@cgjo.nl – 055 3556257
“Het is alweer een poosje geleden dat ik voor het eerst achter mijn CGJO bureau zat, nl 15 augustus 2006. En ik kan u verzekeren…ik heb mij nog geen één dag verveeld! Hoewel ik zelf niet op pad ga, het land door om toerustingen te geven, mag ik wel op kantoor mijn bijdrage leveren voor het landelijk jeugdwerk. Naast de administratieve en organisatorische kant, denk ik mee in visie en missie, thema’s en beleid.”
Favoriet tuingereedschap: “heb ik niet, als ik in de tuin werk, zit ik daadwerkelijk tussen de bloemen, op de knieën tussen een bed violen, zal ik maar zeggen… Ik ben dan met mijn handen aan het werk. Wel mag ik graag een kwast ter hand nemen om op een wit paneeltje een mooie creatie te schilderen met olieverf. Het traject dat je daarmee ingaat, is hetzelfde als met jeugdwerk bezig zijn: je hebt iets voor ogen, je werkt naar een doel toe, en dit doe je stap voor stap en schaaft hier en daar iets bij.”

Jenne Minnema
Jeugdwerkadviseur – j.minnema@cgjo.nl – 06-41253652

“Ik het fantastisch vind om wat ik zelf in theorie en praktijk heb geleerd weer door te geven aan anderen. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden!”
Favoriet tuingereedschap: “De gieter. De benodigde grondstoffen zijn aanwezig, het zaadje zit in de grond, nu alleen nog er goed voor zorgen. Net zoals met het jeugdwerk!”

Kasper van Helden
Jeugdwerkadviseur – k.vanhelden@cgjo.nl – 06-36331660

“Na mijn werkervaring als missionair jeugdwerker bij een kerkplantingsproject wilde ik graag mijn kennis en kunde delen om kerken te ondersteunen om hun jeugd bij Jezus te brengen. Daarnaast heb ik de post-hbo supervisie en coaching afgerond, om ook op die manier de kerken van dienst te kunnen zijn.”

Gerrianne Smit
Jeugdwerkadviseur – g.smit@cgjo.nl