Downloads

Zoeken

BelievID 58: Kinderwerk

Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont: “als je het rustig houden van de kinderen afdwingt met macht, kweek je verzet” | Kinderwerk Wilma Troost: “Kinderen zijn een voorbeeld in geloofsvertrouwen” | Petra Kiks over geloofsontwikkeling bij kinderen. Download de digitale BelievID magazine met daarin onder andere: Interview met kinderwerker Wilma Troost Interview met ontwikkelingspsycholoog Steven Pont Interview met Suzanne Kooistra - Pastoraat bij kinderen To Read: Aanstekelijk kinderwerk De kerkdienst en huilers in de kerk Movie Monitor: Father's Noah Ark De ontwikkeling van geloof bij kinderen - door Petra Kiks

BelievID 57: Leef!

Reinier van den Berg: "Je bent pas geloofwaardig als je een goede rentmeester bent" | Bas Derks: "Stop maar helpt toch niet." | Willeke klapwijk over duurzaam leven als gezin.

Handreiking zondag van de geloofsopvoeding

Op 11 oktober is de zondag van de geloofsopvoeding. Om kerken op weg te helpen invulling te geven aan deze zondag hebben we een handreiking ontwikkeld, met het thema 'Op je deurpost'. Het uitgangspunt is de tekst uit Deuteronomium 6 waarin Israel wordt opgeroepen de geboden van HEER in te prenten bij hun kinderen. En deze geboden een zichtbare plaats te geven in het dagelijks leven, bijvoorbeeld op de deurpost.  Deze handreiking bevat: Preekschets Verwerking voor ouders Verwerking voor gezinnen Exegese Liedsuggesties Gebedssuggestie

BelievID 56: Geloof in het gezin

Bert Reinds: ``Jeugdwerkers kunnen heel goed verbinden.`` | Struikelende gelovige | Corien Rietberg: ``Kinderen leren er niets van als we hun moeilijkheden oplossen.``

Themamap startzondag 2020: Leef!

Zoals elk jaar brengt de CGJO een map uit voor de startzondag. Het thema van dit jaar is: Leef! Download nu de map met preekschetsen, starters en verwerkingen!

BelievID 55: Hoe betrek je alle jeugd?

Tim Zing!: ``Elk jaar heb ik een geloofs-coming-out`` | Margriet van der Kooi: ``Zeg niet `mijn kind gelooft niet meer``` | Inge Bosscha: ``De kerk verlaten kan een verwarrend en pijnlijk proces zijn`` | Greetje van der Horst: ``Jeugdwerk is het mooiste..

BelievID 54 : Talenten

Rachel Rosier: ``God heeft mij stoutmoediger gemaakt.`` | Els van Dijk: ``Een generatiekloof is echt niet nodig.`` | Boekbespreking: Hartelijk getalenteerd | En nog veel meer leesplezier over talenten.

BelievID 53: Leve de jeugdwerker

Jeroen voor `t Hekke: ``Ouders verwachten soms dat jeugdleiders het magische middel zijn dat hun kind gaat geloven`` | Anne-Mareike Schol: ``Jongeren hebben iets extra`s nodig om de weg naar de bijbel te vinden.``

Themamap jeugdzondag 2019: Lekker belangrijk

Zoals elk jaar brengt de CGJO een map uit voor de jeugdzondag, ook wel startzondag genoemd. Het thema van dit jaar is: Lekker belangrijk! Download nu de map met preekschetsen, starters en verwerkingen!

Outline 52: Bidden

Reyer: ``We zijn gemaakt om te aanbidden`` | Ron van der Spoel: ``Bidden is een geheim wapen`` | Erika van Nes: ``Begin zo vroeg mogelijk`` | Tips om te bidden met je jongeren

Outline 51: Missionair jeugdwerk

Hoe missionair is jouw jeugdwerk en hoe kun je daarin groeien. Deze Outline staat vol met inspirerende voorbeelden en tips over missionair jeugdwerk.

Themamap Geloofsopvoeding

Veel ouders worden graag ondersteund in de (geloofs)opvoeding van hun kinderen. De kerk kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze themamap staat vol met materiaal waarmee ouders in de kerk kunnen worden ondersteund bij de (geloofs)opvoeding.

Outline 50: Feest in de kerk!

``Gewaardeerd worden als mens: dat is voor mij feest!`` | Matthijs Vlaardingerbroek: ``Ons Godsbeeld klopt niet.`` | DJ Roberto Rosso over God en dance | Feestvieren met kinderen | 50e Outline: een terublik!

Outline 49: Genade

Outline 49 staat helemaal in het teken van genade. Hoe leggen we dit begrip uit aan onze kinderen? Hoe genadig zijn jongeren voor zichzelf? Hoe ga je daar als jeugdwerker mee om? En nog veel meer...

Outline 48: Seksualiteit

Seksualiteit en jongeren: wat kun je daar mee? Hoe bespreek je dit onderwerp met kinderen en pubers? In deze Outline veel praktische tips over hoe dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Startmap Face 2 Grace

Download hier de startmap Face 2 Grace en de losse bijlagen. Een complete map voor 2 diensten en verwerkingen voor thuis.

Outline 47 Relationeel Jeugdwerk

Relationeel jeugdwerk, hoe doe je dat? Wat zijn do`s en dont`s? Ervaringsdeskundigen geven praktische aanwijzingen en een onderbouwing over het hoe en waarom van relationeel jeugdwerk. Download hier de volledige Outline!

Outline 46 Geloofsopvoeding

Download hier de volledige Outline over geloofsopvoeding, met onder andere: Interview met Willemijn de Weerd, Interview Parenting Course, GIO avonden en een interview met Fianne de With.

Outline 45 `Jongeren en diaconaat`

Hoe betrek je jongeren bij diaconaat? Wat is er wel en niet mogelijk? Zanger en muzikant Christian Verwoerd, ds Marten van Gurp, Willem-Jan van der Ven (World Servants) Ruben Vlot (IJM) Lude Rozema, Arjan Paas, en Rikko Voorberg geven hun visie en tips.

Startthema 2017-2018: Next2You

Het startthema 2017 - 208 heeft als thema meegekregen: Next2You. Het thema heeft een diaconale insteek en bevat naast de diensten veel materiaal, links en verwerkingstips .

Outline 44 `Muziek`

Met interviews met o.a. Trinity, Sela, Laurine Jansen, het nieuwe startthema en nog veel meer.

Outline 43 Hoop

Magazine Outline `Hoop`

Diacoon `Deel je leven`: hoe betrek je jongeren bij diaconaat?

Hoe betrek je jongeren bij diaconaat? Kan dat überhaupt? In deze speciale uitgave van `Diacoon` worden heel veel concrete tips en achtergronden gegeven hoe je met jongeren met diaconaat aan de slag kan. Als CGJO mochten we hieraan meeschrijven.

Startthema 2016-2017 Comfortzone

Het startthema van het seizoen 2016-2017 is `Comfortzone`. In je comfortzone voel je je veilig. Je bent op een vertrouwde plek.Buiten je comfortzone liggen uitdagingen. Hoe ga je hiermee om en wat zegt de Bijbel? Klik op `meer info` voor de download!

Outline 42 over `Samen zijn`

Klik op `meer info` voor extra informatie en de mogelijkheid om deze Outline als PDF te downloaden.

Outline 41 `Comfortzone`

Klik op `meer info` voor extra informatie en de mogelijkheid om deze Outline als PDF te downloaden.