LET OP: Voor een juiste werking van deze website dient u JavaScript in te schakelen voor deze browser.
Website opnieuw laden

CGJO - Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie -

Ondersteuning in de geloofsopvoeding

De CGJO werkt via Geloof in het Gezin samen met andere organisaties om ouders en kerken te ondersteunen in de christelijke opvoeding. Op deze pagina leest u alles over dit project en wat de CGJO voor u kan betekenen.

Toerusting en begeleiding
Voor kerken en ouders zijn wij vraagbaak, denktank en uitvoerder. De ene gemeente heeft behoefte aan tips voor materiaal voor een opvoedkring, een andere nodigt ons uit om mee te denken in het opzetten van opvoedingsondersteuning. Weer een ander nodigt ons uit om een thema-avond te verzorgen.
De CGJO heeft een breed aanbod aan toerusting rondom geloofsopvoeding. Hieronder een overzicht van wat al ontwikkeld is. Zit waar u naar op zoek bent er niet bij neem dan gerust contact op en we kijken wat er in uw situatie mogelijk is.

Voor ouders:
Voor kerkenraden:
Voor ouders en kinderen samen:

Lezen over geloofsopvoeding
In december 2017 bracht de CGJO een thema nummer van de Outline over geloofsopvoeding uit. Download hem hier.
Op www.geloofinhetgezin.nl zijn veel artikelen en blogs te vinden over christelijk opvoeden. De CGJO is samen met het LCJ verantwoordelijk voor het blijven vullen van dit opvoedplein.
U kunt Geloof in het Gezin ook volgen via Facebook.

Plannen
In 2018 en 2019 werkt de CGJO aan het ontwikkelen van een methode voor doopcatechese en ontwikkelen we materiaal voor een themazondag rondom opvoeden. Verder is het ons doel om in deze periode alle Christelijke Gereformeerde Kerken uit onze achterban te bezoeken met een training of advies met betrekking tot geloofsopvoeding.

Over Geloof in het Gezin
Geloof in het gezin is een project van de Christelijke Gereformeerde Kerken om ouders en kerken te ondersteunen in de christelijke opvoeding. Daarnaast hoopt men ook ouders uit andere kerken te kunnen inspireren en wordt er samengewerkt met allerlei christelijke organisaties. 
In project werken vanuit de CGK de volgende partners samen: De CGJO, het LCJ, de Mannenbond CGK, CGK-vrouw, de TUA en Deputaten Kerkjeugd in onderwijs.